Het aquarium 6

Nou, mijn kleindochter is op visite geweest en ze heeft naar de visjes gekeken. Het was een razend succes, het aquarium dus. En ook voor mij is er weer een mijlpaal bereikt, Ik heb voor het eerst mijn kleindochter op m’n schoot gehad. Niet dat dat niet eerder mocht of zo, maar meer omdat dat mij persoonlijk ongemakkelijk maakte. Maar dat is nu dus ‘overwonnen’, samen met mijn kleindochter heb ik zitten genieten van de visjes in het aquarium. En eigenlijk ook veel van mijn kleindochter die op mijn schoot zat en onder de indruk was van de vissen.

Hierna kwam de dag dat er echt vissen geplaatst konden worden. Voor de zekerheid nog weer het water getest, maar dat was allemaal goed voor elkaar. Daarop ben ik verschillende aquariumspeciaalwinkels af gelopen, maar nergens kon ik vinden wat ik zocht. Of ze hadden niet de soorten vis die ik wilde, of ik vond ze in vergelijking met andere winkels te duur. Nu had ik op mijn omzwervingen op het internet ook een tropische vissenwinkel online gevonden waarvan ik wist dat die de soorten die ik zocht wel had en ook gelijktijdig kon leveren. Dat wil zeggen, je besteld ze online en in de meest voorkomende gevallen komen ze die dan op zaterdag met een eigen koerier netjes bij je thuis afleveren. 

Kardinaal TetraDat maakt het dan dus wel eenvoudiger. Op eigen tijd en gelegenheid de vissen op gezocht die ik ‘als eerste’ in mijn aquarium wilde hebben. Ja, de Platy’s en Black Molly’s zaten er wel als eerste in, maar die tellen bij mij eigenlijk niet serieus als vissen die ik graag in mijn aquarium heb. Ze zitten er nu in en mogen blijven rondzwemmen, maar als ze toevallig dood zouden gaan, worden ze niet vervangen door nieuwe Platy’s en/of Black Molly’s. Maar goed, de ‘eerste vissen’ die in het aquarium gaan komen, en laat ik voorzichtig beginnen, vijftien Kardinaal Tetra’s, één Labeo Bicolor en één L150 als algeter. De L staat voor Loricariidae, de Latijnse benaming voor Harnasmeervallen en die 150 staat voor één ven de soorten die nog niet gedetermineerd zijn. Wil je meer over die L-nummers weten, dan zou je hier L-nummers, wat zijn dat eens kunnen kijken.

Maar goed, terug naar het werkelijke bestellen van de vissen. Ik heb de vissen dus besteld via het bestelformulier, daarna reken je de vissen af en vervolgens worden er verschillende e-mails naar je verstuurd waarin het een en ander bevestigd word. En heb je ze in het begin van de week besteld, dan worden ze op zaterdag bij je thuis bezorgd. In mijn geval netjes en goed verpakt in ruime zakken met voldoende water en zuurstof, zodat ze de lange reis vanuit Beilen goed konden overleven. Nadat ik ze thuis in ontvangst genomen had, heb ik ze eerst maar even een tijdje in het aquarium gehangen, zodat de temperatuur van het water in de zakken geleidelijk de temperatuur van het aquarium kon aannemen. Toevallig was dit net voor de lunch, dus kreeg het water met de vissen alle tijd om gelijk te komen in temperatuur. Na de lunch kon ik de vissen geleidelijk laten wennen aan de waarschijnlijk andere watersamenstelling dan dat ze gewend waren, maar op de plastic zakken staat ook een uitgebreide beschrijving hoe dat moet, zelfs met plaatjes erbij. 😀

Nadat de vissen uiteindelijk in het aquarium gelaten werden waren ze (natuurlijk) nog wat onwennig. Na eerst in een kweekbak gezeten te hebben, ineens overgeschept worden in plastic zakken. Daarin toch wel een beetje door elkaar geschud te worden, om dan vervolgens ergens terecht te komen waar nog meer vissen zijn en allemaal planten staan en het er heel anders uit ziet. Welke enge dingen staan er dan weer te gebeuren, welke gevaren loeren hier… Maar al heel snel bleek dat ze totaal niets te vrezen hadden werden ze weer wat rustiger en kregen ze hun prachtige kleuren weer terug. De Kardinalen werden weer mooi blauw en rood, de Labeo Bicolor mooi diep zwart met die kenmerkende vol rode kleur van de staart en de L150 kreeg zijn mooie bruin en gele strepen weer terug. De rust was weer volledig terug gekeerd.

PlatyNa een paar uur alles tot rust te hebben laten komen en de vissen rustig alles te hebben laten verkennen, was het tijd om te voeren, Tetramin Flakes. De Platy’s en Black Molly’s die het allang gewent waren doken als dolle stieren naar het plekje waar ik altijd het voer in strooi. De Kardinalen en de Labeo kwamen vol nieuwsgierigheid eens kijken wat er aan de hand was. Ook zij ontdekten dat dit toch wel een prettige gelegenheid was en begonnen driftig mee te eten van de flakes en binnen no-time was het allemaal op. Natuurlijk was er genoeg naar beneden gedwarreld, waar de L150 zich aan te goed deed, maar ook alle andere vissen zochten de bodem af naar nog eetbare resten. En ik zat op mijn stoel voor het aquarium te genieten van dit hele schouwspel.

En zo af en toe koop ik er nog wat planten bij die ik kan toevoegen aan de diversiteit die nu al in het aquarium aanwezig is. Zo heb ik net een rode tijgerlotus aangeschaft. Een plant die eigenlijk heel specifieke eisen stelt aan het water en zijn omgeving, maar dan ook prachtig groeit. Een echte blikvanger als die eenmaal vol blad zit en enkele drijfbladeren heeft. En zo zijn er diverse mooie planten aanwezig uit verschillende werelddelen die samen een geheel gaan vormen.

De volgende keer gaan we weer verder…

Hits: 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »